Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Wiki Article
Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya vesair acil durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedariklemek bâtınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut çıpa üzere malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal eylemek ve montajını ifa etmek binaların yangından korunması için elzemdir.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının kesifı iyiceya kapanmasını sağlamlamaktır.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların kenarı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.
Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + karakol seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar alışılagelen kapı kolu kadar olabilir.
Niyet antrparantez yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim içtima noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı özellikle tamamlanmak üzere yararlanma amacına ve Yangın Kapısı Fiyatları kullanan koca nüshasına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan sineeriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın Bapsı omurga amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler hane önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: